neděle 1. června 2008

DJ Krush ve Welli

Tak jsme byli včera s Danhou na HipHopový akci, takže malý rprt následuje :o)

Konala se ve Wellingtonu v klubu Sandwiches. Pěkně nás naštvali, páč hned u vchodu chtěli po všech ID a Danha zvyklá z cz, jako slečinka, šla jen s dvackou v zadní kapse. No nic, bydlíme kousek, tak se vydala pro pas, já zalezl do díry.

Bylo už ke dvanáctý a hlavní star měla dorazit v jednu. Hral ňjákej místní kašpar, neuměl míXat, neuměl scratchit, ale hrál starý dobrý vály z východního i západního pobřeží, hrál i Snoopa, hral songy, který žeru už dlouho, slyšel jsem je jednou dávno a nemůžu je vymazat z paměti, jako třebas

Baby, I've got your money
(-> youtube.com)

nebo

Hey hey hey hey
You don't love me
And I know now
(-> youtube.com)

dobrej heat up. No ale amatér. Zdíkovi by se určitě líbil jeho styl, je dost podobnej tomu jeho :o)

Každopádně pak přišel jeden z průkopníků turntablismu, japončík, kterej vydal víc desek než mají moje ruce prstů a je narozen už v roce 1962 - DJ Krush. Kvůli němu jsme tam šli!! Věděl jsem, že je to jinej stajl hopu a věděl jsem, že je to ten stajl, co mám rád, protože ho mám trochu naposlouchanýho. Hrál naprosto fenomenálně (z Final Scratche nebo podobnýho systemu). Vypadal jak tvrdej kolík z Nipponu a do maorský kultury přivál Božský vítr. Hrál v klóbrcu s brejličkama a hrál naprosto špičkově asi hodinu a půl. Plac se samozřejmě naplnil až po strop, všude byla tma a kouř, kterej prořezávaly scany a semtam se mi snažili strobáčem navodit epi záchvat, což se jim naštěstí nepovedlo (strobo na mě moc nefachčí :) Vůbec příjemný tady je, že kalí všichni bez rozdílu - chlapy, žencký, indiáni, indi, maoři, černí, bílý, tlustí , supertlustí, hubení. Všichni sme se svíjeli na parketu. Taky je supr, že se nesmí kouřit, takže nesmrdím teď jako popelník. Uff.

Pak přestal Krush a měli jsme žízeň. V klubu stálo pivko NZ$8.5 takže jsme vykličkovali ven a zamířili do non-stopáče pro dávku redbullu. Šli jsme downtownem, kterej byl ovšem naprosto přeplněnej lidma. Všechny žencký, fakt všechny, mají vytažený kozy skoro ven. Výstřihy proklatě nízko a naducaný až pod bradu, ufff!!

Není tu už úplně teplo, ale slečinky chodí v šatičkách, maso. Lítal tu i Batman (supr vohoz se slipama na punčocháčích, tak jak to má bejt!). Na ulici hrají kapely, klubíky mají pozotvíraný vokna, takže randál se valí odevšad a můžeš si vybrat jak je libo.

Pak jsme se vrátili do Sandwiches, ale ňjaký místní NZ hopový hvězdy rozjížděli svoji supr produkci, která ovšem byla dosti plytká, špatná i na Letovickou diskotéku a bylo zřejmý, že lidi houfně opouští klubík a zůstávají jen skalní příznivci posedávání v klubu. Byla tam jedna blonďatá kancelářská štětule, která se teda prsila ze všech nejvíc, ale každá maorka starši patnácti, by ji svým výstřihem spolehlivě udusila. Chvíli jsme seděli a pozorovali ten šrumec, jedna slečinka, dosti tlustá, byla oblečená jako Dorotka ze Země (k)Oz a měla málomoc krutý vysoký kožený okovaný boty na supervysoký platformě, ovšem bílý :o)

Tak jsme šli.

No ale Krush naprosto fenomenální. Vyladil do plusu.

PS: neznáte někdo animovaný klip od Sly&Robie?

Žádné komentáře: